No collapswashing

OA - Liste

Page de l’Observatoire de l’Anthropocène dédiée :
au groupe No Collapswashing sur FaceBook
à l’hashtag #nocollapswashing sur Mastodon

Le collapswashing, succédant au greenwashing, désigne non seulement la dissimulation des destructions environnementales mais dénonce également ceux qui font croire qu’ils préviennent les risques de déclin ou d’effondrement, alors qu’ils ne font que dissimuler ce qui décline ou s’effondre. Source : Vincent Mignerot

Pour voir les références d’un(e) auteur(e), cliquez sur son nom. Pour revenir à la page, utilisez le bouton refresh ci-dessous.

Cela fonctionne également avec les mot-clés de chaque référence.

espace50x10

filtre:
kobalt

21 novembre 2024

Uit voorlopig onderzoek blijkt dat in de Democratische Republiek Congo de ontginning van kobalt en koper, die essentieel zijn voor batterijtechnologie, risico's inhoudt voor de vrouwelijke gezondheid. Dat schrijft nieuwssite Mongabay.

26 août 2024

De exploitatievergunning voor chemiebedrijf Ineos Aromatics in Geel en Laakdal werd vernietigd vanwege kobaltvervuiling.

27 février 2024

In Congo verdringen uiteenlopende spelers zich om de exploitatie van de kobalt- en kopermijnen. Maar voor een heuse industriële omwenteling ontbreken vooralsnog de voorwaarden en de visie.

13 septembre 2023

De haastige uitbreiding van kobalt- en kopermijnen in de DR Congo leidt tot gedwongen uitzettingen en ernstige mensenrechtenschendingen zoals seksueel geweld, brandstichting en mishandeling. Dat blijkt uit onderzoek door Amnesty International in het zuiden van het land.

27 avril 2023

Bond Beter Leefmilieu en Natuurpunt starten een procedure op om de vernietiging van de lozingsvergunning van Ineos Aromatics te vragen. Doordat het bedrijf nog zeker vier jaar te veel kobalt mag lozen in de Grote Nete, zal Vlaanderen haar Europese doelstellingen rond waterkwaliteit niet halen. De milieuorganisaties roepen de Vlaamse overheid op om onze ­waterkwaliteit au sérieux te nemen.

28 juin 2021

De overgang naar elektrische wagens vereist almaar meer kobalt, een mineraal dat essentieel is voor autobatterijen. Probleem: 70 procent van de kobaltontginning gebeurt in Congo, waar corrupte politici en zakenlui met kobaltmiljarden aan de haal gaan zonder zich druk te maken over uitbuiting en kinderarbeid.